Wat kunt u doen om succes te behalen in online dating?

0

Als je jezelf niet online hebt uitgeprobeerd, weet ik zeker dat je iemand kent die dat wel heeft gedaan. Het is de laatste 10-20 jaar enorm populair geworden en is nu een van de meest waarschijnlijke manieren om een partner te ontmoeten. Als Cyberpsycholoog vind ik het fascinerend om te zien hoe dit de manier waarop we elkaar ontmoeten verandert en welke mensen onze maatjes worden.

Hoewel online daten voor veel mensen succesvol en positief is, kan het vaak frustrerend zijn en soms een ongemakkelijke of verontrustende ervaring. Daters vragen mij regelmatig om tips om het een efficiëntere en meer lonende ervaring te maken en om enkele van de problemen die daarbij horen te voorkomen.

Mijn nummer één tip

Mijn beste tip voor een betere ervaring verschilt voor vrouwen en mannen. Als we ons gedrag offline repliceren, hebben vrouwen de neiging om geen contact te maken met online daten, mannen sturen nog steeds vier keer meer berichten dan vrouwen. Uit onderzoek van Kreager, Cavanagh, Yen en Yu (2014) weten we echter dat wanneer vrouwen het initiatief nemen, ze twee keer zoveel kans hebben om een connectie te vormen en dat ze eerder een connectie maken met een zeer wenselijke en aantrekkelijke partner.

Je kunt de beste datingsites vinden op Leukedatingsite.nl. Je kunt ook diverse sex dating site vinden.

Problemen met online dating

Heel wat mensen, voornamelijk vrouwen, die online uitgaan, komen onaangename berichten en intimidatie tegen. Je hoeft alleen maar naar ” Tinder Nightmares ” te kijken om voorbeelden van ongepaste berichten te zien. Hoewel dit verontrustend en ontmoedigend kan zijn, bieden datingplatforms meestal de kans om gebruikers die zich met dit soort gedrag bezighouden te melden en te blokkeren.

Ik krijg vaak de vraag over serieuzere zaken, zoals catfishing en bedrog. Meer dan de helft van de daters heeft ervaren dat iemand zichzelf verkeerd voorstelt bij online dating. Ik raad altijd aan daters dateert voor het eerst een persoon op een openbare plaats te ontmoeten en iemand te laten weten waar ze zullen zijn en met wie ze zullen zijn. Als je je ooit ongemakkelijk voelt tijdens een date, maak dan beleefde excuses en vertrek (of als je je zorgen maakt, maak geen excuses, ga gewoon weg) zonder je zorgen te maken over wat iemand zal denken.

Online dating oplichting: rode vlaggen om op te letten

Een van de meest serieuze problemen is de online datingzwendel. Onderzoekers Whitty en Buchanan schatten dat tot 250,00 mensen door deze oplichting zouden kunnen worden getroffen. Er zijn een aantal rode vlaggen die kunnen helpen bij het lokaliseren en voorkomen van een datingzwendel. Het profiel kenmerkt vaak een zeer aantrekkelijke persoon die in het buitenland is gevestigd en niet persoonlijk kan ontmoeten. De oplichter zal zeer snel van het datingplatform verdwijnen, meestal in instant messaging, e-mail of telefoon. De relatie zal snel intenser worden, waarbij de oplichter al snel de liefde verklaart in de interactie. Ze zullen vaak een aanzienlijke tijd, zes maanden of langer, nodig hebben om het slachtoffer te verzorgen, waarbij ze gedurende lange tijd elke dag praten, maar nooit in staat zijn elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Related Posts