Hoe bouw je een goed krediet op?

0

Goed krediet opbouwen begint vaak met uw eerste creditcard. Als je op de universiteit zit, is een studentenkaart misschien de juiste kaart voor jou. Als u niet naar school gaat en geen kans hebt gehad om krediet op te bouwen, kunt u een beveiligde creditcard overwegen.

Als u toegang krijgt tot krediet (dwz creditcards, leningen) en het vervolgens binnen een bepaalde periode terugbetaalt, begint u met het opbouwen van een kredietgeschiedenis. Overweeg deze eenvoudige creditcardtips die u onderweg kunnen helpen:

1. Overweeg een student of beveiligde creditcard

U vraagt zich misschien af hoe u krediet kunt opbouwen als u weinig of geen krediet heeft. Een manier om te beginnen is met de goedkoop creditcard, waarin u een bedrag contant vooraf als onderpand stort nadat u bent goedgekeurd en vervolgens kunt betalen naar uw toegewezen kredietlimiet.

Zorg ervoor dat u alleen in rekening brengt wat u voor elke maand kunt betalen, zodat uw saldo laag blijft en u een goede betalingsgeschiedenis kunt opbouwen en goede gewoonten kunt ontwikkelen. Het kan ook een goed idee zijn om contact op te nemen met de uitgever van uw kaart om ervoor te zorgen dat zij deze activiteit rapporteren aan alle drie de grote kredietbureaus.

Als je op school zit en een kredietgeschiedenis wilt opbouwen zonder een borg, kun je de creditcard voor studenten overwegen, die cashback-beloningen biedt voor je aankopen. Ga hier om aanbiedingen van creditcards te bekijken.

2. Betaal uw creditcardrekening op tijd en volledig

Maak autopay je vriend! Besteed binnen uw budget, zodat u elke maand het volledige saldo kunt betalen wanneer het verschuldigd is – Discover Account Tools kan u helpen. Dit is de sleutel, omdat tijdige betaling van facturen 35 procent van de meeste kredietscores telt. “Common wisdom” zei altijd dat het doen van de minimale betaling en het dragen van een saldo op uw kaart uw credit score verbeterde, maar het blijkt dat het meer een stedelijke legende is: het dragen van een saldo leidt alleen maar tot rente, die hoger kan zijn voor nieuwe kaarthouders, en u betaalt uiteindelijk het saldo plus de rente over het saldo. En het niet betalen van het minimum kan leiden tot late vergoedingen.

3. Vraag alleen het krediet aan dat u nodig heeft

Wanneer u net begint met het opbouwen van uw kredietscore, zou u kunnen denken dat het openen van een heleboel accounts die score hoger en sneller zal verhogen. In werkelijkheid kan dit het tegenovergestelde effect hebben. Ten eerste moet u het verschil weten tussen zachte en harde vragen. Zachte vragen zijn wanneer een bedrijf uw kredietrapport controleert om u vooraf te screenen. Volgens The Balance zullen ze hoogstwaarschijnlijk geen invloed hebben op uw credit score. Aan de andere kant kan een harde vraag, of een vraag gesteld als gevolg van een aanvraag van uw kant, uw kredietscore beïnvloeden. Dat komt omdat geldschieters denken dat u mogelijk te veel krediet aanvraagt omdat u niet het geld heeft om uw uitgaven anders te betalen.

Related Posts